BILANT SI AUDIT ENERGETIC COMPLEX

Bilant si audit energetic complex

Bilantul energetic si auditul energetic se intocmesc pentru operatorii economici, consumatorii finali de energie, care in conformitate cu Legea nr. 121/2014, legea eficientei energetice, au obligatia se efectueze audit energetic.

Bilantul energetic este o procedura laborioasa, care permite obtinerea unei imagini reale, la un moment dat, a modului in care fluxurile de purtatori de energie intra, se distribuie, se transforma si se consuma in interiorul conturului de bilant, evidentiindu-se randamentul de conversie a energiei, marimea si tipul pierderilor pentru fiecare din punctele analizate. Se evalueaza regimul energetic al fiecarui receptor (motor electric, cuptoare electrice, utilaje industriale, aparate de iluminat) in parte, pe fiecare tablou de distributie, pana la tabloul electric general de alimentare.

Datele tehnice ale instalatiilor sunt culese de auditor din teren, cu aparatura specifica, dupa care sunt efectuate calculele necesare elaborarii Bilantului energetic. Bilantul energetic este supus unei analize foarte amanuntite pentru a conduce la: localizarea pierderilor de energie, determinarea cauzelor si clasificarea lor.

Prin audit energetic certificat ANRE se stabilesc masurile care trebuiesc aplicate pentru optimizarea indicatorilor tehnico-economici si se efectueaza calculul economic de amortizare a investitiilor. Auditul va fi intocmit de persoane autorizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

 

 

Pretul este stabilit, in functie de marimea unitatii industriale, de complexitatea instalatiilor energetice si de volumul de munca necesar intocmirii auditului energetic.

Clientii nostri

Am intocmit bilant energetic complex pentru urmatorii consumatori finali de energie:
      - SC COMPANIA APA SA BRASOV
      - SC GOSCOM SA MIERCUREA CIUC
      - SC CONTINENTAL AUTOMOTIVE SRL TIMISOARA
      - SC GREEN FIBER INTERNATIONAL SA BUZAU
      - SC NUTRIMOLD SA IASI
      - SC ROMANOFIR SA TALMACIU, JUDETUL SIBIU,
      - SC GREEN FIBER INTERNATIONAL SA, UNITATEA IASI
      - SC RAFO SA ONESTI, JUDETUL BACAU
      - SC HARVIZ SA MIERCUREA CIUC
      - SC GREENTECH SA BUZAU

Auditul energetic intocmit de noi va asigura legalitatea conform OG 22/2008 si conduce la obtinerea de economii ce depasesc costul auditului. Garantia rezultatelor este asigurata de competenta si experienta auditorilor, de utilizarea aparatelor de masura specifice si a softului specific domeniului.

Pentru mai multe informatii legate de bilant si audit energetic complex, va invitam sa ne contactati. - CONTACT