Descriere sumara

Prin certificat de performanta energetica se intelege documentul oficial, elaborat de un auditor energetic pentru cladiri, atestat de catre organismele acreditate, care prezinta, intr-un mod unitar, sintetic si standardizat, organismele acreditate a cladirii.

Un certificat de performanta energetica detaliaza caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia (incalzire, apa calda de consum, climatizare, ventilare mecanica si iluminat artificial) rezultate din analiza energetica si termica.

Unul dintre principalele avantaje ale certificarii energetice ale unei cladiri (locuinte) este ca certificatul energetic va duce la o determinare mai corecta a pretului locuintei, in sensul ca pretul locuintelor cu o nota energetica mai mare va creste intrucat sunt mai confortabile si cu un cost de intretinere mai mic, in detrimentul celor cu o eficienta energetica redusa.

In functie de performanta energetica avuta, cladirile se clasifica in 7 clase pe o scala energetica, pornind de la clasa A caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, pana la clasa G corespunzatoare celui mai ridicat consum specific de energie.

Sistemul de notare e de la 20 la 100, nota calculata, dupa un criteriu bine stabilit, fiind cu atat mai mare cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata si un regim de poluare mai mic.

Auditul energetic presupune analizarea unei constructii din punct de vedere tehnic si economic cu propunerea unor solutii tehnico-financiare in vederea imbunatatirii performantei energetice a cladirii.

Atat certificatul de performanta energetica cat si auditul energetic al cladirii sunt intocmite de catre auditori energetici pentru cladiri,autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, valabilitatea acestuia fiind de 10 ani.

Pentru obtinerea certificatului energetic, a auditului sau pentru orice informatie legata de acestea nu ezitati sa ne contactati in pagina de contact.